EPS.drazhariep-300x168

مطالعات الکتروفیزیولوژی قلبی

در مورد بیشتر افرادیکه مشکلات مربوط به فعالیت الکتریکی قلب دارند، مانند اختلال ریتم یا آریتمی (تپش‌های نامنظم قلب)، نوار قلب یا سایر بررسی‌های معمولی اطلاعات کافی ارایه نمی‌کنند. مطالعات الکتروفیزیولوژی بررسی‌هایی هستند که با استفاده از کاتترگذاری، پزشک را قادر به ارسال ایمپالس‌های الکتریکی کنترل شده به درون قلب می‌نمایند و به این وسیله تعیین می‌شود که مشکل در کجای قلب  قراردارد و چگونه باید اصلاح شود.

برای انجام مطالعات الکتروفیزیولوژی، پزشک یک کاتتر قلبی را وارد بدن می‌کند و سپس نوعی الکترود را به داخل حفرات قلب بیمار می‌فرستد. این الکترود، ایمپالس را به قلب بیمار می‌فرستد و آن ‌را با سرعت‌های مختلف به تپش در می‌آورد. پزشک این ایمپالس‌ها را دنبال کرده و نقشه دستگاه هدایت الکتریکی قلب و واکنش آن به ایمپالس‌ها را ترسیم می‌نماید. ممکن است در طول کاتترگذاری برای ایجاد اختلال ریتم (آریتمی) یا به منظور متوقف نمودن اختلال ریتم به شما داروهای خاصی داده شود تا معلوم شود که بهترین دارو برای شما کدام است.

روند انجام مطالعات الکتروفیزیولوژی قلبی

بیشتر اوقات پزشک معالج برای کسب اطلاعات کافی به منظور تشخیص بیماری شما و تصمیم‌گیری صحیح درباره درمان مناسب به بررسی‌های زیادی دست می‌زند. مجموعه بررسی‌هایی که پزشک برای شما درخواست می‌کند لزوماً در فرد دیگری با همان ناراحتی ضروری نمی‌باشند. نتایج یک بررسی ممکن است اطلاعاتی را ارایه دهد آشکار سازد که برای تکمیل اطلاعات نیاز به بررسی‌های بیشتری وجود دارد. همچنین ممکن است لازم باشد که چندین بار یک بررسی را تکرار کنید تا بطوردقیق مشخص شود که قلب شما چگونه به انواع داروها، روش‌های جراحی یا سایر درمان‌ها پاسخ می‌دهد. سابقه پزشکی نیز از عوامل تعیین کننده در درخواست بررسی‌های مناسب می‌باشد. در مورد اینکه چرا یک بررسی خاص در این شرایط برای شما درخواست شده و چه انتظاری از انجام آن باید داشته باشید، از پزشکتان سوال نمایید. صراحتا از پزشک خودتان درباره معایب و مزایای یک بررسی خاص سوال کنید و به روشنی درباره احساسات خود در مورد منافع و مزایای یک بررسی با وی مشورت نمایید.

همچنین می‌توانید از پزشکتان بپرسید که در مراحل بعدی درمان، ممکن است چه نتایج مختلفی دیده شوند. در صورت وجود هرگونه ابهام یا نگرانی، باید بدانید که همیشه راه دومی هم برای درمان وجود دارد. به خاطر داشته باشید که شما با تصمیم گیری خودتان وضعیت سلامتی خودتان را تغییر می‌دهید، بنابراین باید اطلاعات کافی برای تصمیم‌گیری آگاهانه درباره هر روش تشخیصی یا درمانی را داشته باشید.

اگر قصد دارید که درمان دیگری را امتحان کنید، این تصمیم خود را با پزشک معالج خود حتماً در میان بگذارید. پزشک خانوادگی در یافتن یک پزشک جامع الشرایط دیگر به شما کمک می‌کند. هرگز از تغییر پزشک خودتان احساس گناه نکنید و فکر نکنید که این تصمیم شما احساسات پزشک شما را جریحه‌دار خواهد کرد .

وقتیکه به ملاقات پزشک جدید خود می‌روید، مجموعه کاملی از موارد ثبت شده و کپی بررسی‌های قبلی خود را نیز به همراه خود ببرید. اگر پزشک جدید توصیه‌های تازه‌ای به شما نمود، این لزوماً بدین معنا نیست که تشخیص این پزشک صحیح‌تر است و پزشک قبلی اشتباه می‌کرد. اختلاف نظر میان پزشکان به خصوص در موارد مربوط به مشکلات پیچیده پزشکی و تصمیمات مهم درمانی همیشه وجود دارد و امری طبیعی شمرده می‌شود.

مهمترین فرد تصمیم گیرنده خود شما هستید. آزادی انتخاب‌تان بر میزان اعتماد شما موثر است و انتخاب‌های شما درباره نحوه درمان بیماری قلبی بر زندگی شما تاثیر خواهند گذاشت و از جمله عوامل مهمی می‌باشند که باید در نظر گرفته شوند. درمان زمانی موفقیت‌آمیز خواهد بود که شما و پزشکتان با همدیگر، همفکری و همکاری کنید و تصمیمات درستی بگیرید تا بر زندگی شما تاثیر مثبتی داشته باشند.

اقدامات لازم قبل از انجام مطالعه اکتروفیزیولوژی قلبیEPS:

–  انجام تستهای خونی مورد نیاز

– نوار قلب ، اکو و عکس قفسه سینه

– قطع برخی داروها (از جمله آنتی آریتمی ها )

– رضایت نامه کتبی

– اصلاح موهای ناحیه کشاله ران هر دو طرف

– ناشتا بودن 6 تا 8 ساعت قبل از عمل

–  دریافت سرم طبق دستور پزشک

– علامتگذاری نبضهای محیطی

– استفاده از بی حسی موضعی در محل ورود کتتر

مراقبتهای بعد از عملEPS:

–  4 ساعت بی حرکت روی تخت دراز بکشید.

–  محل ورود کاتتر را مالش ندهید.

–  مایعات زیاد 2 ساعت بعد از عمل بنوشید تا     ماده حاجب از بدنتان دفع شود .

– تا روز بعد از عمل از دوش کرفتن خودداری کرده و تا 14 روز در وان آبگرم ننشینید و از شنا کردن خودداری کنید.

– فعالیت بدنی را تا دو روز محدود کنبد وتا 24 ساعت رانندگی نکنید.

– محل عمل خود را هنگام سرفه یا عطسه با دست محکم بگیرید.

– هر گونه درد قلبی را که قبلا تجربه نکردید را فورا اطلاع دهید.

– سیگار را قطع کنید.

-در مورد نحوه وزمان مصرف داروها و مراجعات بعدی اطلاع کامل حاصل نمایید.

بعد از عمل در موارد بسیار کم احتمال عود مجدد بی نظمی قلبی وجود دارد که در صورت وقوع مجدد ، بایستی جهت بررسی به پزشک خود مراجعه کنید .

این محتوا چقدر برایتان مفید بود؟

میانگین امتیازها 4 / 5. تعداد رای ها: 1

هنوز کسی نظر نداده است. شما اولین نفر هستید.

این محتوا چقدر برایتان مفید بود؟

میانگین امتیازها 4 / 5. تعداد رای ها: 1

هنوز کسی نظر نداده است. شما اولین نفر هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت دریافت نوبت با شماره زیر تماس بگیرید
۰۳۱-۳۵۱۵۴

در آینده نزدیک جهت تسهیل در نوبت دهی مراجعین عزیز نوبت دهی اینترنتی نیز فعال می شود.